Meedrukken.nl Duurzaam drukken | 2011
Elke dag worden op duizenden drukpersen in ons land enorme hoeveelheden drukwerk geproduceerd. Maar lang niet altijd worden de mogelijkheden optimaal benut. Het formaat van drukwerk is bijvoorbeeld vaak veel kleiner dan de gebruikte drukpers, de drukplaten en de gebruikte vellen papier. Er zou misschien nog best een andere productie bij passen.

 

Meedrukken.nl heb ik bedacht en opgezet om op zoek te gaan naar de 'overgebleven' ruimtes op de Nederlandse drukpersen. Deze match ik met passende drukopdrachten van mijn opdrachtgevers. Zo kunnen we steeds weer materialen, grondstoffen en energie besparen.

 
Als studie-/stageproject (opleiding Digital Video Producer) maakte Patrick Engberink deze film waarin ik vertel over het hoe, wat en vooral waarom van Meedrukken.nl.
 
“Je gaat met Arjan om de tafel om een vorm te vinden voor een idee dat je wilt uitdragen. Als hij vervolgens zijn oplossing presenteert, heb je het gevoel dat je die zelf hebt bedacht. Het is dus eigenlijk wat je zelf had willen bedenken en dus precies wat je wilt.”
Jan Tiggelaar - Communicatieadviseur GVB